Før du kan starte til babysvømning

Før du kan starte til babysvømning er det rigtigt vigtigt at babys navle er tør og mor skal have været til otte-ugers tjek. 


Første gang til babysvømning

Når I kommer til babysvømning for første gang, så find vej til bassinkanten i det tempo, det kan lade sig gøre for jer. Kom hellere lidt for sent end at blive presset pga. tidsnød, da det kan smitte af på barnet. Tag det gerne stille og roligt den første gang, og hold pause med øvelserne, hvis der er behov for det.  


Det er vigtigt, at både mor/far og baby går i bad før svømning. Når alle går i bad før svømning mindskes klorværdien i vandet, hvilket er en fordel, da en høj klorværdi kan forårsage kløende og irriteret hud og øjne. Det er en god idé at gøre baby bekendt med bruseren derhjemme med svag styrke, da det hermed nemmere kan blive en succes ved bad i svømmehallen. 

 

Hvis du har en autostol, eller baby-carrier, så må du gerne tage den med hjemmefra, hele vejen igennem omklædningerne/bruserne til bassinkanten. Det vil gøre det nemmere for dig. Der vil være et begrænset antal af autostole samt klapvogne til rådighed i omklædningsrummet. 


Når du er kommet ind ved bassinet, så tag plads på en af vores bænke, hvor I kan vente påm at det bliver jeres tur til at skulle svømme.


Føler du, at det er lige lovligt meget den første dag at komme ned i vandet (eller siger din baby fra undervejs), så kom blot og sid på bassinkanten og følg med derfra, uden at skifte til badetøj. Dette kan gøre det nemmere at have succes med svømningen når I prøver igen ugen efter. 


Husk på at der er langt fra I går op af vandet, til at I er ude af svømmehallen. Hvis dit barn begynder at blive træt under svømning, er det en god idé at gå op af vandet, så vejen igennem omklædningsrummet også bliver en god oplevelse.




Beklædning

I skal være opmærksomme på at der er kommet nye regler i august 2019 vedrørende påklædning til babysvømning. Din baby skal have badeble og tætsluttende badebukser som skal tyk elastik i lårene og i maven, så vi sikre os, at der ikke kommer uheld i vandet. 

Er du i tvivl om du har de rigtige badebukser med til babyen, så er der ingen grund til bekymring - vi har både badebukser og badebleer til salg ved bassinkanten. Det ordner vi stille og roligt, inden du går ned i vandet. Vi anbefaler mærket Happy Nappy, som også er dem vi sælger ved bassinet.


Undervisningen

Alt babysvømning foregår som fælles holdundervisning i Kastrup Svømmehals varmtvandsbassin på 34 grader. Til svømning underviser uddannede babysvømmetrænere, der er klar til at tage imod dig og dit barn. Hvis din baby bliver ked af det, er det helt okay at søge over i et hjørne, hvor der er roligt. Hav eventuelt en sut med.

Til babysvømning bliver I introduceret til vores sange, forskellige greb, dykkesignaler, dyk på forskellige måder mm. 

Det er vigtigt, at du holder dit barn varmt, når I er til svømning. Hold din babys skuldre nede i vandet og benyt kropskontakt. Hold også din baby varm på vej til og fra omklædningsrummet med et håndklæde.

Under svømningen er det vigtigt, at du sørger for at holde øjenkontakt med din baby og være smilende. Din glæde smitter af på dit barn.

De sidste 5 minutter på hvert hold bliver brugt til at lege i boblezonen, hvor det næste hold må begynde at gå ned i vandet. På de yngste babyhold, vil det være leg med vandkander, og for dem, der er lidt ældre, tænder vi for boblerne. Her er instruktørerne til rådighed for eventuelle spørgsmål. 


Vi, som trænere, opfordrer til at der ikke sidder pårørende på kanten, da det er forstyrrende for babys koncentration - hvis man dog af særlige årsager, gerne vil have en pårørende siddende på kanten en enkel gang eller to, så er man velkommen til at tage fat i os trænere. Sidste uge op til jul og sommerferien, inviterer vi dog ekstra pårørende med ind og kigge på. Her vil der også være mulighed for at tage billeder. 

 


Nyheder

Begivenheder i Kvik

Aktivitet

Fra

Til

Sted

Hold

Tilmelding

Følg os på Sociale medier

Instagram