Om frøprøverne 

TILMELDING UNDER EVENTS

https://kvikkastrup.dk/cms/EventOverview.aspx#

To gange årligt (forår/efterår) afholdes Frøprøver i Svømmeskolen. Frøprøverne er en fest for børnene som går på KVIKs svømmeskolehold. 

Vær opmærksom på, at vores frøprøver generelt er hvor børnene er i vandet uden forældre, men at vi har en særlig "Familiekobberfrøprøve", hvor man kan få lov til at tage mor, far eller lign. med i vandet, som støtte til at gennemføre prøven. Her vil man komme igennem de samme øvelser, som i den almindelige Kobberfrøprøve.

Svømmerne har mulighed for at vise forældre og andet familie, hvor gode de er blevet nede i vandet. Prøverne foregår på den måde, at mindre grupper ad gangen laver en række øvelser. Nogle af dem er lidt svære, mens andre er lidt nemmere, men måske til gengæld lidt sjovere at lave og vise frem. I kan læse mere om prøverne længere nede.

Det er tilladt for forældre og anden familie, at gå med ind i svømmehallen og der gives særligt tilladelse til at medbringe kamera/mobiltelefon med til prøverne. KVIK gør opmærksom på, at det IKKE er tilladt at have kameraer/mobiltelefoner fremme i omklædningsrummene)

I undervisningen lærer børnene mere end det, de skal igennem til Frøprøver. Noget af det de lærer, kan dog være svært at se, for det utrænede øje. Vi anbefaler derfor, at børnene ikke tilmeldes en prøve, der er sværere end det hold, de går på. Selvom de kan klare prøven, kan der mangle nogle underliggende færdigheder, som de også skal lære inden de kan tage en sværere prøve.

Selve prøverne afvikles for de fleste som en del af en leg, eller en forhindringsbane. Det tager ikke lang tid, og vi har grupper af op til 15 børn i gang samtidig, hvor alle så skal lave øvelserne undervejs. Vi har undervisere med i vandet, til at vise hvad man skal gøre, og hjælpe hvor det er nødvendigt.

Skal man eksempelvis lave en kolbøtte kan det være at vi leger fangeleg, hvor man skal lave en kolbøtte når man bliver fanget – så sørger underviserne for at alle bliver fanget mindst én gang – det er ikke mere alvorligt end dét, selvom vi kalder det en Frøprøve.

Det er klart – at for de større børn, som er mere modige, der er det lidt mere ’prøveagtigt’ – men målet er stadig at alle skal have en god og sjov oplevelse og få muligheden for at se resten af KVIK familien.

Efter man har været i vandet, kan man klæde om igen, og gå ind i vores klubhus for at hente slik, juice, et diplom og en medalje. Her er også mulighed for kravle en tur op på vores præmieskammel og posere med diplom og et stort smil! 

Her er vedhæftet en overordnet anbefaling til hvilke prøver man kan tage. Der vil dog altid være nogle på et hold som kan flere eller færre af de anbefalede prøver, da børnene udvikler sig i forskelligt tempo. Spørg endelig jeres træner, hvis I er i tvivl!Familiesvøm
Familiekobber / Kobber / Superkobber
Leg & lær 4-6Kobber / Superkobber / Bronze
Leg og svøm 4-5Bronze / SuperBronze
Leg & lær 6-8Superkobber / Bronze / SuperBronze
Haletudse 6-7Superbronze / Sølv
Minifrø 7+SuperSølv / Guld
SupersvømSupersølv / Guld / SuperGuld
Frø 8+Guld / SuperGuld
Leg & lær 8-11Superbronze / Sølv / SuperSølv

 

Frøprøver 23/24

Afholdes i Kastrup Svømmehal i uge 47, 2023 samt i uge 20, 2024 - mandag og onsdag.

* Man kan kun tilmelde sig en af vores Frøprøver, hvis man er tilmeldt et hold. Hvis I er usikre på hvilken prøve I skal tilmelde jer, så er det underviseren på bassinkanten I skal spørge.

* Deltagelse i FrøPrøverne har intet med oprykning at gøre – hverken at deltage eller ikke at deltage. FrøPrøverne er et tilbud, oprykning sker udelukkende på baggrund af undervisernes løbende evalueringer.

Nyheder

Begivenheder i Kvik

Aktivitet

Fra

Til

Sted

Hold

Tilmelding

Følg os på Sociale medier

Instagram