Om frøprøverne

To gange årligt (forår/efterår) afholdes Frøprøver i Svømmeskolen. Frøprøverne er en fest for børnene som går på mini haletudse, haletudse, mini frø og frø holdene. Børn på Familie holdene og Leg&svøm har først mulighed for at deltage når de er kommet op på et af de overstående hold. 

Svømmerne har mulighed for at vise forældre og familie, hvor gode de er blevet nede i vandet. Prøverne foregår på den måde, at mindre grupper ad gangen laver en række øvelser. Nogle af dem er lidt svære, mens andre er lidt nemmere, men måske til gengæld lidt sjovere at lave og vise frem. I kan både læse om prøverne* og se videoer af øvelserne, her på siden.

Det er tilladt for forældre og anden familie, at gå med ind i svømmehallen og der gives særligt tilladelse til at medbringe kamera/mobile med til prøverne. Klubben gør opmærksom på at det som altid ikke er tilladt at have kameraer/mobiler fremme i omklædningsrummene)

I undervisningen lærer børnene mere end det, de skal igennem til Frøprøve. Noget af det de lærer kan dog være svære at se for det utrænede øje. Vi anbefaler derfor, at børnene ikke tilmeldes en prøve, der er sværere end det hold, de går på. Selvom de kan klare prøven, kan der mangle nogle underliggende færdigheder, som de også skal lære inden de kan rykke et niveau, og dermed en prøve op.

Selve prøverne afvikles for de fleste som en del af en leg, eller en forhindringsbane. Det tager ikke lang tid, og vi har grupper af 5-20 børn i gang samtidig, hvor alle så skal lave øvelserne undervejs. Vi har undervisere med i vandet, til at vise hvad man skal gøre, og hjælpe hvor det er nødvendigt.

Skal man eksempelvis lave en kolbøtte kan det være at vi leger fangeleg, hvor man skal lave en kolbøtte når man bliver fanget – så sørger underviserne for at alle bliver fanget mindst én gang – det er ikke mere alvorligt end dét, selvom vi kalder det en Frøprøve.

Det er klart – at for de større børn, som er mere modige, der er det lidt mere ’prøveagtigt’ – men målet er stadig at alle skal have en god og sjov oplevelse og få muligheden for at se resten af KVIK familien.

Efter man har været i vandet kan man klæde om igen, og gå ind i vores klubhus for at hente slik, juice, et diplom og en medalje. Langt de fleste børn kravler en tur op på vores præmieskammel og poserer med diplom og et stort smil 

Frøprøver 2020

Afholdes i Kastrup Svømmehal. Onsdag den 1. og torsdag den 2. april.

* Har man svømmet mere end 8 uger, kan man gå op til en af prøverne. Hvis I er usikre, så er det underviseren på bassinkanten I skal spørge.

* Deltagelse i FrøPrøverne har intet med oprykning at gøre – hverken at deltage eller ikke at deltage. FrøPrøverne er et tilbud, oprykning sker udelukkende på baggrund af undervisernes løbende evalueringer. Se mere information om prøverne under ofte stillede spørgsmål”

Nyheder

Begivenheder i Kvik

Aktivitet

Fra

Til

Sted

Hold

Tilmelding

Sponsor i Kvik

Vil du være vores nye sponsor?

Vi sætter det højt at samarbejde med vores sponsorer, hvor vi sammen gør en indsats for at støtte foreningslivet og lokalsporten. Vi har også eksklusive tilbud til vores sponsorer som gør at det er værdifuldt at være sponsor for KVIK Kastrup.

Følg os på Sociale medier

Formandens ord

På onsdag d. 21. april 2021 afsluttes den hidtidige nedlukning forhåbentlig. Vi kender i skrivende stund ikke reglerne, og vi ved derfor heller ikke, hvem og hvor mange vi må lade komme tilbage i hallerne for at træne, men både trænere og ledere glæder sig til igen at kunne komme i gang!

Coronapausen har været en prøvelse for os alle, men nu ser det heldigvis ud til at lysne. Vi har dog ikke ligget i dvale i coronatiden. I den første nedlukning i 2020 fik vores klubhus en gennemgribende renovering, og vi glæder os til, at alle kan komme forbi og nyde resultatet. I den seneste nedlukning har vi, som du forhåbentlig har bemærket, fået bragt vores hjemmeside up to date.

Det er bestyrelsens håb, at alle vil sætte pris på de nye tiltag, fysisk i klubben og virtuelt på vores nye hjemmeside.

Velkommen tilbage.

Jan Urban Hansen

Formand, Svømmeklubben KVIK Kastrup