Som nyt medlem/forældre er her lidt vigtig info:


Forældrefri kant

Færre mennesker i svømmehallen giver et bedre undervisningsmiljø – derfor vil vi gerne have at forældre, søskende og andre ikke opholder sig i svømmehallen under undervisningen.

Grundene er mange, eksempelvis disse:
  • En tættere relation mellem børn og undervisere.
  • Børnene vil have lettere ved at fokusere på underviserne og svømmekammeraterne.
  • Det giver mere ro i hallen generelt.
  • Børnene får mulighed for at fortælle, og tale med jer om hvad de har lavet til svømning.
Hvad kan man lave i stedet:

Vi har faktisk fået et par henvendelser fra forældre der spørger om det er ok at købe ind imens børnene svømmer – eller om man skal være i svømmehallen så man kan hjælpe børnene med svømmebriller osv. Den klarer vi – det skal I ikke bekymre jer om.

Vi har desuden holdlister med telefonnumre på, hvis vi skulle få brug for at kontakte jer.

Vi ved at flere forældre bruger tiden til andre ting, igen eksempler:

  • Læse avis/bog
  • Slappe af i forhallen / klubhus
  • Købe ind
  • Løbe en tur
  • Lufte hund

I er naturligvis stadig velkomne til at følge jeres børn igennem omklædningsrummene hvis de har brug for dette, eller kort gå med ind hvis I har spørgsmål til underviseren.

Periodevis vil vi rigtig gerne invitere jer med ind i svømmehallen, hvor I kan se jeres børn svømme – vi vil med glæde vise jer hvad vi laver med dem. Vi melder på forhånd ud, når der er åbent for forældre.


Udstyr og påklædning

For at have de bedste betingelser for at lære at svømme anbefaler vi følgende:

Badetøj

Skal sidde tæt – brug hellere badebukser end badeshorts. Badeshorts (med løse ben) giver mere modstand og gør det sværere at bevæge sig rundt i vandet. Vi oplever desuden flere børn der har problemer med at få dem til at sidde stramt nok, så de ikke glider ned når de sparker fra kanten.

Svømmebriller

Vi anbefaler klart brug af svømmebriller. Dels er det praktisk at bedre kunne orientere sig under vandet, og dels beskytter det øjnene mod kloren, der kan irritere slimhinderne i øjet efter svømningen.

Som en del af undervisningen vil vi engang imellem øve nogle ting uden svømmebriller – man har jo sjældent svømmebriller med hvis man går en tur på havnen og falder i vandet.

Kommer man i en situation hvor man har meget irriterede øjne efter svømning, kan man fylde koldt vand i et fad eller håndvasken, lægge ansigtet ned i vandet og blinke med øjnene, så øjnene skylles.

Fastgør langt hår

Især pigerne bruger nogle gange meget tid og energi på at feje håret væk fra ansigtet når de har hoppet rundt i bassinet, eller svømmet en tur. Faktisk er det nogle gange så slemt at det fjerner fokus fra det de egentlig skal tænke på.

Vi anbefaler at man enten bruger en badehætte eller sætter håret op med elastikker. De kvindelige undervisere har stor erfaring med hvordan man nemmest holder styr på sit hår – så spørg endelig hvis I er i tvivl.

Køb af badetøj, briller og andet udstyr

Vi anbefaler, at I køber jeres udstyr igennem vores samarbejdspartner SWIM KING som både har klubtøj og andet til gode KVIK priser

Omkring shorty/varmt badetøj

Vi oplever flere og flere som har badetøj der kan isolere og holde på varmen. Vær opmærksom på at der er opdrift i disse dragter, der gør det svært for barnet at komme ned til bunden. Dragtens opdrift vil også hjælpe barnet med at flyde, i nogle tilfælde så meget at barnet kan flyde, selvom de bevægelser barnet laver ikke nødvendigvis er de korrekte.

Vi anbefaler at man altid har badetøj indenunder, så man til sidst i undervisningen kan tage dragten af, og være med til at dykke ned til bunden, og øve sig i at flyde uden dragten.

Dragten har i øvrigt størst varme-effekt hvis den sidder til i arme, ben og hals. Det vand som kommer ind i dragten varmes op, og holdes i dragten. Sidder dragten for løst skiftes vandet når barnet bevæger sig – dvs. det varme vand løber ud og der kommer koldt vand ind.


Omklædningsrum

Vi beder alle om at tage hensyn til hinanden i vores omklædningsrum. Der kan være rigtig mange der både er på vej ind til svømning og på vej hjem, så sørg derfor for, at tiden i brusere og omklædning bliver så kort som muligt, uden I stresser. Husk, at omklædningen ikke må bruges som venterum imens børnene er inde for at svømme. 

Rengøring i omklædningen: Vi har forelagt problemet for Tårnby Kommune, som har ansvaret for driften af svømmehallerne. Selvom der p.t. ikke er ressourcer til en øjeblikkelig opgradering af rengøringen, opfordrer vi alle til at hjælpe med at holde omklædningen ren og indbydende. Vi har også bedt vores trænere om at bidrage, og vi håber, at I som forældre vil hjælpe, når I venter i omklædningen

Så skal I alle også lige være opmærksomme på, at alle børn fyldt 7 år ikke har adgang til det modsatte køns omklædning. 

Det er ikke muligt, at låse tøj og værdiggenstande inde i under klubsvømning. 

Husk at bade inden svømning

Alle, der skal i vandet, skal vaske sig inden – og igen efter eventuelle toiletbesøg. Færre bakterier i vandet reducerer de kemikalier der bruges til at rense vandet og vil give en bedre svømmeoplevelse.

Ingen apparater med kamera-funktion i omklædningsrummene

Vi vil i øvrigt gerne minde om at mobiltelefoner og andre apparater med foto/video-funktion skal holdes i taskerne i omklædningsrummene.


Tvivl og spørgsmål

Har I spørgsmål eller andet før eller efter jeres start i Svømmeklubben KVIK Kastrup, så hører vi meget gerne fra jer. Skriv en mail til vores kontor på kontor@kvikkastrup.dk så vender vi tilbage.

 

Nyheder

Begivenheder i Kvik

Aktivitet

Fra

Til

Sted

Hold

Tilmelding

Følg os på Sociale medier

Instagram