Formandens beretning 2022


Beretningen for 2021 afsluttede jeg med :

Mange har knoklet i nedlukningsperioden, og det har været opslidende, at klubben er blevet åbnet og lukket og, at vi har været i tvivl om arrangementer kunne gennemføres eller ej. Alt dette bragte os på randen af knock out. Men som jeg sagde sidste år “what doesen´t kill you makes you stronger” - så lad os vise omverdenen at vi kan.


Det gik dog på mange punkter ikke meget anderledes i 2022 end i 2021 – og så er der alligevel grund til optimisme!

Året startede med en kort nedlukning - PCR test og andre spændende ting var fortsat en del af hverdagen. Vi fik dog forholdsvis hurtigt lov til at åbne og midt i januar var alle hold igen i gang.

De mange nedlukninger og usikkerheden med hensyn til afvikling af arrangementer havde tydeligvis taget pusten fra de fleste. Det var svært at få mandskab til at besætte de mange frivillige poster som skal besættes for at en stor klub som KVIK kan fungere, og der var stor usikkerhed i forhold til de arrangementer som vi i lighed med tidligere år, havde sat i kalenderen.

Hen over foråret blev det mere og mere klart, at økonomien ikke kunne bære de ansættelser vi havde foretaget på ledelsesplan, Stig Michaelsen var ansat som sportschef og efter store overvejelser blev han opsagt d. 31. marts. Opsigelsen af Stig betød, at det nu var op til klubchefen og de frivillige i samarbejde med den faste trænerstab at få K- afdelingen til at fungere.

Det viste sig at det var muligt men at der naturligvis var en del udfordringer i det set up. Stig havde søsat et projekt, KVIK Kidz cup, et afslutningsarrangement med mange aktiviteter. Vi var meget nervøse i forhold til om vi kunne samle frivillige nok til at gennemføre dette meget ambitiøse arrangement. Det lykkedes, og det blev en succes som gennemføres igen i 2023. Den usikkerhed vi havde i forhold til behovet for mange frivillige blev gjort til skamme, og det var på alle måder dejligt igen at se så mange frivillige i hallen, i klubhuset og på skolen!!

En del af klubbens økonomi var i 2022 bundet op på, at der skulle findes en del sponsorer. Hen over sommeren blev det mere og mere klart, at vi havde satset helt skævt, og at Kaj Flyger ikke ville komme i mål med de beløb, som vi havde satset på. I erkendelse af at økonomien blev strammere og strammere følte vi os nødsaget til at opsige Kaj Flyger som klubchef. I samme moment valgte Elene Skytte at opsige sin stilling i KVIK. Hun ønskede at drosle ned og havde købt ønskehuset på Møn. Bente Härstedt havde opsagt sin stilling med udgangen af marts måned, men heldigvis lykkedes det os at få hende tilbage i august, til at overtage den daglige ledelse.

Bente har fået assistance af svømmeskoletrænere, som ønskede at lære noget mere omkring de administrative funktioner.

Men det er uholdbart med en så skrøbelig administration.

Stillingen som svømmeskoleansvarlig blev slået op, men desværre uden kvalificeret respons. Klubbens kontor skal bemandes med fast personale, og det er vigtigt, at der findes en svømmeskole ansvarlig inden sommeren.

Tak til Bente for hendes utrættelige indsats og kæmpe engagement, man kan kun gisne om hvor vi ville have været uden!

I august diskuterede kommunen det kommende års budget, et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede at lukke Kastrup skøjtehal og Pilegårdsbadet. Lukningen skulle ske ved årets udgang.

I september var der demonstration foran rådhuset hvor man forlangte at lukningerne blev taget af bordet. KVIK var til stede, men ikke så toneangivende. Skøjteklubben og Ishockeyklubben ville blive lukket hvis skøjtehallen blev lukket, helt så dramatisk var situationen ikke for os.

Det lykkedes, at få politikerne til at gentænke beslutningen om at lukke hallerne, lukningen af skøjtehallen og Pilegårdsbadet blev udsat til 15/3, samtidig startede man forhandlinger med Københavns kommune om et evt. samarbejde om hallerne.

Københavns kommune beslutter i starten af 2023 at man er interesseret i at undersøge muligheden for et samarbejde omkring Kastrup skøjtehal, men man er IKKE interesseret i et samarbejde omkring Pilegårdsbadet, dermed skal badet lukke 15/3

Efter et møde med borgmesteren lykkedes det at få flyttet lukningen af Pilegårdsbadet, til sæsonafslutningen 30/6-23.

På den sportslige side har vi fortsat succes!

Vores floorball hold eksisterer i bedste velgående. Herreholdet har eksisteret i en del år efterhånden, men i 2022 startede vi også et damehold op – det har fået en fin start, og der er på nuværende tidspunkt ca 20 spillere tilmeldt.

TRI har haft Sanne Møller og Susan Reimer med ved Hawaii ironman, hvilket også er VM, begge blev endvidere udtaget til Age Group Landsholdet.
Marius Hollender blev over-all vinder af "Stevns halv jern" et af de største tristævner i Danmark


I vandpolo blev vores hold danske mestre – det andet mesterskab på 3 år.

Holdet deltog for første gang i mange år i Europa Cuppen for mesterhold, og blev dermed det første hold i Danmark i 11 år til at spille champions league. Deltagelsen resulterede i, at holdet gik videre og kvalificerede sig som det første danske hold nogensinde til Challenger cup.

Derudover var vores polohold det første danske hold til at kvalificere sig til final 8 i Nordic league.
Det resulterede i en 5. plads, den bedste placering nogensinde i Nordic league, af et ikke professionel hold.


K-afdelingen har, den manglende sports chef til trods, fastholdt det meget høje niveau.

Ved DM på kortbane blev KVIK 3. bedste klub.

Ved DM for hold, var vi ikke kvalificeret til at deltage i 1. division, men da en anden klub meldte fra, blev vi tilbudt at deltage og resultatet blev en fornem 5 plads.

Internationalt blev året også en succes.

KVIK var eneste klub der havde 2 svømmere, som kvalificerede sig til Ungdoms OL.

Sofie Herche blev desværre syg under stævnet, og hun præsterede derfor under niveau, Martine Damborg var til gengæld flyvende og vandt 2 medaljer, sølv i 400 medley og bronze i 100 fly.

Ved Nordiske mesterskaber deltog Martine Damborg også, her vandt hun 7 guldmedaljer.

Desuden har Martine i sæsonen sat 3 danske juniorrekorder i 100 fly og hun er blevet Dansk Senior mester på kortbane i 50 fri og 100 medley.

Mathias Christensen blev nordisk seniormester på 200 bryst og ugen efter blev han 3 dobbelt dansk mester på henholdsvis 200+400 IM samt 200 bryst. Mathias deltog også ved EM for juniorer i Rumænien hvor en semifinale i 200 IM blev det bedste resultat.

Alexander Hilhouse, Danmarks bedste para svømmer. deltog ved Para VM på Azorerne hvor det til 2 bronzemedaljer på henholdsvis 100 ryg og 100 butterfly. Han er den første danske paraatlet med et udviklingshandikap til at vinde medaljer i en paralympisk idræt og blev derfor nomineret til prisen som årets fund i dansk idræt.

Ved nordiske mesterskaber vandt Alexander 4 guld. 100 fly og 100 ryg i ny verdensrekord. 100 og 200 fri i europæiske rekorder.

Ved DM stillede KVIK med en meget lille trup, det skyldtes at DM blev afviklet som en del af ”DM ugen”, et nyt tiltag som DIF havde indført. Eliteholdets enlige deltager, Sara Sylvest, sikrede med en sølvmedalje på 200 ryg at KVIK var repræsenteret på medaljeskamlen.


Et turbulent og hårdt år er overstået, i 2023 vil der være stort fokus på økonomien og på at få tilført mere permanent personale til administrationen.


Tak til alle lønnede som ulønnede for en flot indsats for KVIK i 2022På bestyrelsens vegne

Jan Urban Hansen
Formand

 

Nyheder

Begivenheder i Kvik

Aktivitet

Fra

Til

Sted

Hold

Tilmelding

Følg os på Sociale medier

Instagram