Text

Vi i KVIK vil gerne byde velkommen til sæsonen 2018/2019. Det har været et godt år for KVIK, hvor vi har styrket konkurrenceafdelingen, i form af en ekstra fuldtidstræner og skabt en struktur hvor vi har forbedret brobygningen mellem junior- og årgangssvømningen på såvel svømmer, forældre og trænersiden.

Da det er lykkedes os, at styrke vores talentudvikling igennem de tiltag vi gjorde i sidste sæson, har vi valgt at styrke den overordnede model, for at imødekomme og udvikle en stadig stærkere årgang, junior og senior side. Udbygningen af strukturen i KVIK har som formål at have homogene grupper, hvor der er fokus mod samme ”projekt” ift. stævner og mesterskaber.
Vi vil altså igennem strukturen bibeholde vores talentudvikling, men samtidigt have en styrket satsning på at svømmere kan blive længere tid i klubben på højt nationalt- og internationalt niveau. Dette gør vi ved at skabe en bredere ramme for junior/senior svømmere.
Dansk svømmeunion har valgt at omlægge årgangssvømning, så der fremover kun vil være 2 årgangs år, dette vil også reflektere sig i vores struktur.
Udbygningen er en naturlig videreudvikling af den nuværende struktur, hvor vi specifikt ønsker at styrke følgende kerneområder.

– Vi ønsker at svømmerne på de respektive hold træner frem mod de samme mesterskaber og vigtige perioder. Det skal være muligt, at holdet har samme overordnet målsætning, og retning man som hold bevæger sig mod. (samme sæsonplanlægning)

– Vi vil skabe mere homogene træningsgrupper, der afspejler sportsligt niveau og understøtter svømmerens udvikling. Dette gør at svømmere får sparring og træning, som vil passe til deres niveau og betingelser for at nå deres optimale potentiale. Vi vil gerne undgå at have svømmere i træningsgrupper, hvor de er under- eller overmatchet.

– Vi vil skabe bedre rammer for at tage individuelle hensyn til den enkelte svømmer og give mulighed for at svømme i længere tid på højt niveau i KVIK. Derfor skaber vi et Sprint hold, for folk, der vil dyrke sporten på højt niveau, men studerer eller af andre grunde ikke kan finde tiden til træne 8-10 gange om ugen.

– Vi vil have en styrket satsning på internationale svømmere. Derfor vil der blive indført et system, track systemet, som giver KVIK mulighed for at spotte og udvikle talenter på tværs af holdene. Samtidigt med at de absolut bedste i klubben, får den fornødne træningssparring og træningskapacitet til at begå sig i den absolutte top.

Strukturen afspejler klubbens målsætning om, at KVIK i hver sæson vil ligge i top-3 på nationalt plan for årgangs, – junior- og seniorsvømning, med et internationalt sigte for klubbens absolut bedste elitesvømmere. KVIK ønsker at være repræsenteret ved samtlige internationale mesterskaber hver sæson.

Print Friendly, PDF & Email