K2 – Årgang

ÅRGANGSSVØMNING

K2 og K3 holdene:
K3 og K2 er for klubbens årgangssvømmere, hvilket er et 2-årigt forløb, hvor man blandt andet stifter bekendtskab med Dansk Svømmeunions mesterskabsstruktur. Man vil have mulighed for at deltage ved de nationale mesterskaber. Forskellen på K3 og K2 er intensitet, sportslig- og færdighedsniveau. K2 vil være for de årgangs-svømmere, som alle har opnået mesterskabskravtider og derudover besidder et højere niveau defineret ud af fra et objektivt sportsligt niveau og et subjektivt færdighedsniveau. Træningen vil fra T1 ”lære at træne” bevæge sig mere mod ”træne for at træne og lære”. Der vil være et øget fokus på teknisk svømning og adaption af træningsvolumen.

Årgangssvømmere på K3 og K2 har mulighed for at blive udtaget til K-Track systemet. (læs mere under junior- og senior afsnittet). En udtagelse til K-Track ”Performance PLUS” betyder ikke at man forlader sit hold. Det fungerer ved at man blive udtaget til at træne sammen med K-Track holdet en eller flere gange om ugen, men stadig har hovedparten af sin træning sammen med de øvrige årgangssvømmere.

K 2

Træner
Træningen varetages af klubbens K2 træner, der er fuldtidsansat. Til holdet er der tilknyttet en assistenttræner i en deltidsstilling.

Holdleder
Der vil typisk være tilknyttet 1-2 holdledere til at koordinerer holdets aktiviteter.

Mål
Det er essentielt for svømmeren at man er dedikeret og har høje ambitioner med sin svømning. Det betyder at man aspirerer for at være i toppen af de nationale mesterskaber. Træningen er præget af fokus på at videreudvikle de grundlæggende færdigheder, teknik i alle stilarter, starter og vendinger. Der er forøgelse af aerob kapacitet i hver sæson, så der opbygges udholdenhed, men også fart. Der lægges også vægt på forståelsen for svømmesporten, kost, træningslære og holdånd.

Træning
Holdet træner 8 x om ugen, i vand og på land.

Stævner
Man deltager ved regionale, nationale og nordiske mesterskaber. Man deltager ved alle tilbudte turer.

Træningslejr
Der vil være 2 træningslejre årligt. Træningslejrene vil være i Danmark (efteråret) eller Norden/Nordlige Europa (foråret), træningslejrene vil have en varighed på 6-8 dage.

Forventning
Det forventes af dig som svømmer på K2, at du er arbejdsivrig og passer din træning. Man skal kunne lide at konkurrere og syntes det er sjovt at komme til stævner. Du skal forvente deltagelse ved sportslige aktiviteter som mesterskaber, invitationsstævner, træningslejre, og det forventes, at du bakker op om sociale og sponsoraktiviteter arrangeret af klubben. Der kræves ”proof of fitness” ved deltagelse i alle sportslige aktiviteter. Ved tvivl er det cheftræneren, der afgør, om en svømmer er klar til deltagelse ved en sportslig aktivitet.

Print Friendly, PDF & Email