Hygiejne og regler i svømmehallen

Når du går til svømning i KVIK, er der nogle regler, du skal overholde af sikkerheds- og hygiejniske årsager. Reglerne er fastsat af Tårnby Kommune, det er dem, der står for driften af svømmehallerne i kommunen.

Mobiltelefoner og kameraer

Det er ikke tilladt at tage billeder/optage videoer i hverken svømmehallen eller omklædningsrummene. Vi kan ikke holde styr på, hvorvidt I bruger jeres telefoner til at besvare mails, går på facebook, spiller spil eller andre formål. Derfor er det helt forbudt at have telefonen – eller andre former for elektronik med kameraer fremme. Det gælder både i omklædningsrummene og i svømmehallen i alle svømmehaller i Tårnby Kommune.

Efter aftale med instruktørerne kan I tage billeder af jeres børns svømning på udvalgte dage.

 

 

Hygiejne

 

Inden adgang til bassinerne skal alle afvaskes. Det er ikke tilstrækkeligt med et bad hjemmefra – det skal være umiddelbart lige inden svømmetiden.

Det er af hensyn til hygiejnen i bassinvandet, at alle skal vaskes med sæbe og skylle håret, inden der hoppes i vandet. Alle efterlader “smuds” i bassinvandet i form af slim, snot, sved, hår, døde hudceller og forskellige sekreter fra kroppens naturlige åbninger. Meget af dette kan minimeres med et ordentligt bad.

Mangelfuld afvaskning giver større klorforbrug og medfører forurenet klor i vandet, det giver en kraftig klorlugt i svømmehallen og som øger risikoen for, at der aflejres smitsomme infektioner i vandet.

Så – jo renere du er, jo renere er det vand du svømmer i.

Denne korte film på godt halvandet minut, vil vi gerne dele med jer. Den forklarer på rigtig fin vis, vigtigheden af at gå i bad.

Svømmehalsregler
 • Personalets anvisninger skal følges af alle
 • Bassinet må under igen omstændigheder benyttes før træneren er kommet til stede i hallen.
 • Glasflasker må ikke medtages i afsæbningsrum, sauna eller svømmehal.
 • I områder med lyse fliser må man kun færdes barfodet, med badetøfler eller anden form for træningssko, der ikke anvendes til udendørs brug.
 • Der skal være ro og orden under opholdet i svømmehallen og omklædningsrummet. Løb, råb og skrig er derfor forbudt.
 • Tobaksrygning og spisning – herunder slik – er ikke tilladt i svømmehallen.
 • Benyttelse af mobiltelefoner er forbudt.
 • Badet må ikke benyttes af personer, der lider af sygdomme i hud, hår, slimhinder eller smitsomme sygdomme i det hele taget.
 • Beskadigelse af lokaler og installationer foranlediget af badende skal straks anmeldes til træneren. Skadevolderen vil kunne drages til ansvar for eventuelle skader.
 • Tårnby Kommune og Svømmeklubben KVIK påtager sig intet ansvar for bortkomne værdigenstande.
 • Det er ikke tilladt at medbringe barnevogn eller klapvogn i svømmehallen, omklædningsrum eller gangarealer.
Print Friendly, PDF & Email