Årets Underviser

Tilbage til oversigten
Årets Underviser – efterår 2017. Jan C.B.M. Hansen

Jan har været hos os i mange år, og har i de seneste par år slået sig fast i medleyafdelingen. Jan har startet flere kuld “nedefra”, på Medley U, og har fulgt dem opad på holdene. Jan har formået at holde på en stor gruppe af svømmere, som kommer hver gang, melder afbud hvis de er syge, og ud fra både tests og hvad vi kan se, har en god fremgang.

Jan laver mange ting med holdene, både forskellige indslag til træningerne, men også aktiviteter udenfor svømmehallen. Video-aften og overnatning i klubhuset som noget af det største. Deltagelse i mindre stævner, og her i efteråret laser-game har også fundet vej – og det er både vi, og svømmerne rigtig glade for. Jan har en personlig relation til alle hans svømmere, og det er meget inspirerende at opleve.
Jan har været meget god til at spotte hvis nogle af hans svømmere kunne være gode hjælpetrænere – vi har faktisk fået flere fra hans hold, og de er rigtig gode. En del af dem sidder her i dag (julefrokosten), og flere har været nomineret til “Årets Junior”.

Især i efteråret har Jan vist sit værd – både med mindre bassintid og et ekstremt pres på banerne for alle vores hold. Jan har trukket et meget stort læs for at holde fanen højt, og få “hans” svømmere igennem efterårets udfordringer på bedste vis. Vi er meget glade for at have Jan i KVIK, og vi håber at han hænger i mange år endnu.

 

Årets Underviser – forår 2017. Maria Olsen

Sæsonen 2016/2017 var Marias første sæson som ansvarlig underviser. Hun startede som vi forsøger at introducere alle – med en mindre gruppe i den ene side i Kastrup Svømmehal. Det er gået rigtig godt, og Maria har klaret det med kryds og slange.

Maria er altid forberedt, med programmer i sin lille lommebog. Hun kender, og kan huske de svømmere hun har. Maria er altid med i vandet, hun har en rigtig god kontakt med børnene, og hun er et levende billede på en af vores helt centrale sætninger for svømmeskolen: Vi er her for sjov, men leger for alvor.

I efteråret 2017 har Maria været fast afløser på en række hold om søndagen i Pilen. Det sikrer at det er den samme afløser som kommer, som kender børnene, og som børnene med tiden også kommer til at kende. Det bliver ikke meget bedre.

Marias humør er ikke til at komme udenom. Jeg har aldrig set hende være i dårligt humør, og jeg har aldrig oplevet at hun har afsluttet en sætning uden at smile bagefter. Der er selvfølgelig kun grundt til at smile når man arbejder i KVIK – men det er i høj grad på grund af kollegaer som Maria.

 

 

Årets underviser – efterår 2016. Maria Ølholm

Maria Ølholm er bestemt en af de mest erfarne undervisere – og modsat en række af de andre har hun fundet sin hylde i både svømmeskolen og babysvømning. Babysvømning er ellers ikke så udbredt, både fordi en del af undervisningen ligger i dagtimerne, men generelt synes konkurrenceafdelingen at tiltrække mange. Maria havde interesse for babysvømningen også, så hun er gradvist koblet mere og mere ind på holdene, og varetager i dag også en række hold med de børn der kommer fra babysvømningen og skal ind på vores hold i svømmeskolen.
Maria er kendetegnet for omhu og struktur i sin tilgang til undervisningen og hun er meget vellidt blandt kollegaerne. Maria stiller altid velovervejede spørgsmål, og er rigtig god til at spørge når hun er i tvivl, for at være helt sikker på at vi er enige om retningen. Maria er blandt den gruppe af erfarne undervisere vi også bruger til at supervisere underviserstaben, og på den måde være med til at føre kulturen videre, og sikre at vi alle arbejder i samme retning.

Maria har gennem årerne taget et større og større ansvar for de ting hun er med i, det kan være lige fra vores Frøprøver til dette års KVIK Camp, hvor hun på trods af en friuge fik lavet om i sine planer og eksamensforberedelse, så hun kunne komme ind og hjælpe os på et par ellers kritiske dage.
Vi er meget glade for at nyde godt af Marias engagement, og håber at hun er en del i KVIK mange år frem.

 

 

Årets Underviser – foråret 2016. Martine Bender

Martine (tv) har været i KVIK så længe vi kan huske. Har selv svømmet, og har undervist før de fleste af os andre kom til.

Martine er meget pligtopfyldende, og har i løbet af den sæson der er gået, både udviklet sig meget som underviser, og har også taget et skridt op som “en af de voksne”.

Som underviser har Martine fundet mere ro i sig selv, har et mere klart formål for undervisningen, og er ikke bange for selv at hoppe i vandet for at få ungerne i den retning hun gerne vil. Hun har virkelig taget ansvaret på sig, og får tingene til at fungere, også med nye hjælpetrænere.

Martine er samtidig trådt til nogle af de steder hvor der er brug for hjælp, og har ydet en kæmpe indsats for at hjælpe med testning af nye svømmere fra vores venteliste, organisering og afvikling af FrøPrøverne og planlægning af vores KVIK Camps. Det har været en rigtig stor hjælp, og også en stor støtte for de andre undervisere at se hvordan Martine har taget ansvar på sig, og er med til at få hjulene til at køre rundt.

Martines indsat har spredt sig, og i selv selv også hjulpet KVIK rigtig meget, og det sætter vi meget stor pris på. Vi er meget glade for Martine, og håber at hun bliver hos os mange år endnu.

 

 

Årets Underviser – efteråret 2015. Daniella Bender

Daniella startede som hjælpetræner efter selv at være stoppet med at svømme på vores konkurrencehold. Dette er i sig selv ikke unaturligt, der er heldigvis en del af de tidligere svømmere som bliver i klubben på forskellig vis.

Daniella har fra starten hoppet ind i rollen med en empati og et engagement der får en til at tvivle på om hun overhovedet har lavet andet. Efter et enkelt år som assistent kastede Daniella sig ud i at være ansvarlig underviser for en række hold, og det var med stor succes. Daniella var selv mest nervøs for det, men med hjælp og vejledning har hun klaret sig rigtig godt. Hun får skabt ro og et godt undervisningsmiljø, og er rigtig god omkring børnene.

Daniella har været meget god til at løfte de opgaver hun er stillet, og har klaret sig enormt flot. Daniella har også været flittig til at afløse, og til at hjælpe med de arrangementer vi har afholdt.

Hun siger tingene som hun ser dem, og har også haft et godt tag i hjælpetrænerne selvom hun er ganske ny i rollen selv. Det har været en fornøjelse at få Daniella mere ind i truppen, og vi håber på at have hende mange år endnu.

 

 

Årets Underviser – foråret 2015. Isabel Hoffmann

Efter et højskoleophold kom Isabel (th) tilbage til os i efteråret 2014, og var på med det samme. Hun har en meget naturlig tilgang til børnene, mest afslappet og direkte, men hun kan godt blive streng hvis situationen kræver det. Hun er oftest med i vandet, og kender børnene i vandet. Hun tager fat i dem, snakker og griner, og det er en fornøjelse at se hende undervise.

Isabel er god til at få børnene i den retning hun gerne vil have dem, og hun er meget inspirerende for hjælpetrænerne. Der er kommet flere gode hjælpetrænere ud af et forløb med Isabel, og vi er på det seneste også begyndt at bruge hende til at tage rundt og hjælpe andre trænere godt igang hvis de er nye i enten KVIK eller rollen som underviser.

Isabel har været meget engageret i vores nye tiltag, og har været en stor hjælp og støtte i disse. Det er blandt andet vores KVIK Camps og hjælp til organiseringen af FrøPrøverne.

Vi er meget glade for Isabel, og håber at hun hænger ved i mange år endnu.

 

 

Årets Underviser – efteråret 2014. Tanja Markussen

Tanja (tv) har undervist hos os længe, men har i det forgangne år fået sine første hold som ansvarlig. Jeg mødte Tanja første gang en søndag i Korsvejen hvor hun var hjælpetræner og havde sine (ikke små) udfordringer med en pige der ikke var glad for at være i vandet. Mange børn har mødt Tanja siden, både på FMB, over Frøer og på vores Medleyhold underviser Tanja – og hun har stadig søndagen i Korsvejen.

Tanja har udviklet sig enormt meget som underviser – faktisk var der en af vores kollegaer som efter et Frøstævne sagde til mig; ”Jeg kunne næsten ikke kende hende” – fordi Tanja er vokset så meget ind i rollen, har taget ansvaret på sig og er en af dem der går forrest når vi prøver nye ting af.

Det er en stor glæde at have hold med Tanja, og vi håber hun er hos os i mange år endnu.

Print Friendly, PDF & Email