Vandpolo trænerkursus i Kastrup Svømmehal

Water polo coach Andrea Cappotto

Der var i sidste weekend gang i Kastrup svømmehal hvor KVIK Vandpolo afviklede trænerkursus for ambitiøse vandpolo-trænere fra hele Danmark.

KVIK Vandpolo arrangerede kurset, hvor den erfarne og professionelle vandpolotræner Andrea Cappotto fra Rom i Italien var inviteret og stod for at undervise de deltagende trænere.

Andrea er til daglig træner, vandpolo leder og team supervisor på fuld tid i Villa Aurelia Sporting Club and Forum Sports Center i Rom

På trænerkurset var der 17 deltagende trænere fra klubberne i Kolding, Slagelse, Jyllinge, HSK og KVIK. Trænerne var på alle niveauer og aldre, lige fra cheftræneren Ole fra Slagelse til de unge nyuddannede trænere.

Andrea brugte meget video for at vise træningsøvelser og for at analysere spillernes teknikker. Det bruger han også hjemme, hvor han er daglig træner fra U15 og U17 i Rom. De træner 6 gange om ugen (1 time styrke og 2 timer i vandet) samt kamp i weekenden. Her spiller U13 og U15 på 25m bane og U17 på 30m bane. Det er noget anderledes end hvad vores spillere er vant til.

Andrea er utrolig passioneret og entusiastisk om ungdoms-vandpolo, og lagde især vægt på, hvor vigtigt det er at få startet alle de gode øvelser og vaner fra U13.

KVIKs U13, U15 og U17 spillere samt U17 landsholds-damer var i hallen begge dage, og var forsøgskaniner til den praktiske del af træner-træningen.

Der var stor tilfredshed fra trænerne med det nye input til den fremadrettede træning.

Water polo coach Andrea Cappotto

Den entusiastiske Andrea Coppotto til højre får energien frem i KVIKs træner Florin Iordache til venstre

Print Friendly, PDF & Email